MEDICIJNDISPENSER – MediMiep

 

Tijdens project 7 ben ik bezig met een eigen gemaakte opdracht voor een project op school. Het ontwerpen van een medicijndispenser voor ouderen. De doelen van deze opdracht zijn:

– Ouderen minder afhankelijk maken van de zorg tijdens medicatie gebruik.
 Het vergeten van medicatie en foute in medicatie voorkomen.
Wijzigingen in medicatie makkelijker maken voor de gebruikers om verspilling van
   medicijnen te voorkomen. Dit is namelijk een groot probleem in de zorgsector.

Hieronder compilaties van de schetsfase in dit project.

Tijdens het ontwerpen van deze dispenser, was het belangrijk om een user interface te ontwerpen voor het product. Dit is namelijk een van de belangrijkste aansturingsfunctie van MediMiep. Zoals hiernaast te zien is, is deze uitgewerkt met het programma Adobe XD.

Het ontwerpen van deze medicijndispenser bevat een eigen ontworpen binnensysteem. De medicijnen worden allemaal tegelijk ingevoerd en gesorteerd op medicijnsoort. De dispenser is gekoppeld aan de medicatielijst van de cliënt. 

Wanneer de medicatielijst gewijzigd is volgt er een melding op het apparaat en komen alleen de gewijzigde medicijnen in de prullenbak terecht, die is vergrendeld met een slot. De medicijnen die ingenomen moeten worden, zullen aan de voorkant van het product worden uitgegeven. 

Ook bevat MediMiep drie meeneemcapsules, waarmee cliënten (afhankelijk van de zorgindicatie) medicijnen mee kunnen nemen. Hierbij worden ze evengoed herinnert aan de medicijninname door een trilfunctie, lichtfunctie en geluidfunctie die uit het meeneemdeel komt.